Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Kunstkolonialen og Trine Wilhelmine Rønnevig

Anette Skaugen GuldagerComment

I helga ble Anette Skaugen Guldager smykker vist på Kunsthåndverksmarked i Lillesand. Det årlige sommermarkedet har vært arrangert i en årrekke helt ute på bryggekanten ved siden av Harald Fjeldals kunstkolonial. Kommer du til Lillesand kan du ikke unngå å finne stedet. Det yrer av liv rundt denne plassen!

Harald Fjeldal Kunstkolonial

Bygningen er erverdig og gammel og full av historie. Tidligere tiders kolonialhandel er nå erstattet med fargerike, attraktive varer tilpasset vår tid. Dama bak både butikk og sommermarkedet er Trine Wilhelmine Rønnevig. 

Jeg visste fra før at Trine er gullsmed, designer, gründer,  og næringsdrivende.  Etter denne helga har jeg også fått bekreftet at Trine er livlig, løsningsorientert, kreativ, strålende, varm, raus og energisk. Trine lar ikke noe stå i veien for å nå sine mål.

Kunstkolonialen interiør 1

Den gamle kolonialen er tilpasset vår tid ved noen geniale grep. Rett innenfor døra har hun etablert en lekker og bugnende butikk med klær, smykker og interiør i samme fargerike, rause og samtidig bunnsolide inntrykk som kjennetegner Trine sjøl.

Kunstkolonialen interiør, smykkeverksted

Bak i lokalet er det et romslig gullsmedverksted så hun kan jobbe med håndverket og samtidig ha kontakt med det som skjer i butikken. Akkurat sånn må det gjøres tenker jeg. Da får du utnyttet din tilstedeværelse i butikken maksimalt, med salg i høysesong og produksjon på stillere dager.

Kunstkolonialen med mange fargerike varer.

Skjønt stille dager? Jeg tror ikke det er mange stille dager rundt denne dama verken vinter eller sommer. Her er det ideer, trøkk og høy arbeidskapasitet - og det må nok til skal du lykkes. 

Trine er et forbilde av mange grunner. Her er noe av det viktigste jeg tar med meg fra møtet med henne:

  • Trine har klart å lage en lønnsom bedrift med utgangspunkt i eget håndverk og egne produkter. Sjekk ut hennes nettside og produkter her: http://wilhelminesmykker.no
  • Hun har klart å kombinerer eget verksted med utsalg av andre varer på en måte som ikke svekker men snarer styrker hennes merkenavn, profil og integritet.
  • Trine har bidratt til lokal stedsutvikling ved å etablere en attraktiv næring i et historisk hus sentralt i Lillesand by, En hver kommunes drømmegründer!
  • Kunstkolonialen står støtt forankret i stedets og byggets historie, og oppleves samtidig helt moderne, vital og aktuell i 2017. Det er godt gjort.
  • Trine byr på seg sjøl! Gjennom sosiale medier, videosnutter og gøyale påfunn har hun Lillesand fort på pletten når det skjer noe gøy. Og det gjør det stadig rundt denne dama!

Tusen takk for at jeg fikk selge smykker på ditt sommermarked i år Trine! Jeg har lært  masse av denne turen og markedet, men ikke minst av DEG og hva du har fått til.

- Er du i Lillesand så gå ikke glipp av Kunstkolonialen til Trine! Se på butikken og se også jobben og innsatsen som ligger bak etableringen. Hatten av for Trine Wilhelmine.