Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Gullmelk - vinterfavoritt

Anette Skaugen GuldagerComment

Jeg er glad i vinteren. Det er mange grunner til det. En av dem er at det aldri er feil med en kopp med noe varmt i. 

sunniva 1.jpg

Ulike kakao-variasjoner er desidert en favoritt, men er ikke særlig sundt i store mengder. Derfor kan jeg med glede melde at jeg har funnet et alternativ som er minst like godt: Gullmelk! 

Først lager du gurkemeiepasta: 

Kjøp et glass eller en pose gurkemeie. Ha 1,5 dl vann og 0,75 dl gurkemeie i en kjele og småkok i 7 - 8 minutter til den har konsistens som en grøt. Blir den for tørr tar du i litt mere vann. Denne kan du ha i en boks i kjøleskap i laaaang tid og ta en teskje ved behov.

gullmelk.jpg

Når du så får lyst på en god kopp  varmer du opp 2,5 - 3 dl melk. Du kan bruke kumelk, kokosmelk eller mandelmelk eller hva som helst slags melk du liker. Så har du i godsakene:

1 ts gurkemeiepasta - 1 ts kokosolje - 1 ts kanel - 1 ts kardemomme - 1,5 ts pepper. Event kan du ha i litt ingefær, og en eggeplomme, men det går like fint uten. Den er best med litt søting i, og her kan du bruke alle typer fra stevia og natreen til honning og sukker. Det blir DIGG! 

sunniva1.jpg

Så er det bare å finne et pledd, krype opp i sofaen og nyte denne gullgule drikk av en kopp du liker. Her er min favoritt! Fin, ikke sant? 

Nyt vinteren! Den er der enten du vil eller ikke.