Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Stue på 123 - 4

Anette Skaugen GuldagerComment

Det var det der med å få tid til alt... Av alt vi har holdt på med de siste årene er nok huset, stakkars, det som har fått minst oppmerksomhet. Så da vi nå hadde en ukes høstferie ble det bestemt: Vi drar over et malingstrøk i stua og ser om det kan pigge den opp litt. Det er blitt så mange år siden sist at vi ikke tør si det høyt en gang.

pussopp4.jpg

Når sant skal sies er jo malingen bare en bitteliten del av jobben. All rydding, vasking, sparkling, skraping og flytting er det som tar lengst tid. Det å bestemme farge er både det gøyeste og det vanskeligste. Vi ønsket en vegg i en klar blågrønn farge, og en nyanse jeg fant på Pinterest kant "Oceanside" lignet det jeg hadde sett for meg. Så var det å lete seg fram til en nyanse som kunne skaffes her til lands og som samsvarte så godt som mulig. Vi landet på S - 4040B. Den får være vår helt egen versjon av "oceanside"

pussopp3.jpg

Jøye meg så mange bøker vi egentlig har når vi får dem ut av hylla! Hele spisestua var plutselig full og to bokhyller skulle etter planen reduseres til en. Det er ikke lett å kvitte seg med bøker. De fleste ble satt inn igjen - og noen ble flyttet litt rundt andre steder i huset. Noen havner på loppis også. Ikke alt må stå i stua til evig tid. 

pussopp2.jpg

Så dukker de også opp da, de bøkene jeg tenkte jeg skulle lese men som aldri ble noe av. En dag i framtida kommer det vel tid til å lese. Bare jeg får gjort litt av alt det andre jeg har planlagt først...

pussopp1.jpg

Fire dager tok det oss å få taket kritthvitt, vegger og lister malt og vinduene skinnende rene.  Kan du skjønne at man man skal utsette så lenge? Nå skal det møbleres og bilder skal opp å veggene. Jeg har planen ganske klar i hodet. Gardiner? Skal - eller skal ikke ha? Noen ting må fortsatt landes - så kommer bildet av hele den nye stua.