Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

VAK / RINGS

Anette Skaugen GuldagerComment

Forrige helg satte vi navn på serien "Koøye/ Porthole". Jeg har fått mange bekreftelser på at det ble et lykkelig valg. Denne helga skal navnet til serie 2 velges. Nok en gang har jeg fått gode forslag fra dere i bøtter og spann. Tusen takk!

virvel 3.jpg

Av alle forslag har jeg landet på navnet "VAK" for denne. Et vak - altså som ringer i vann der en fisk har vært oppe i overflaten et sekund. Et vak er så flyktig og lett. Noe fra det ukjente dypet gir et øyeblikks avtrykk på overflaten. Det er spenning i det.  Du må være til stede i rette sekund for å få med deg. 

virvel 1.jpg

Hva heter så et "VAK" på engelsk? Heldigvis kjenner jeg både språk- og fiskekyndige som har gitt ulike innspill. "Rise" var lenge en god kandidat, men når min siste rådgiver svarte at de rett og slett kaller fenomenet for "RINGS" kjente jeg at det var riktigst. Det er jo det det er - "rings". Bonus til den som tar den doble betydningen av navnet.

høst 5.jpg

Dette designet laget jeg med to hovedformål . Det ene var å bruke oksidering som et sterkere virkemiddel (altså å gjøre sølvet sort nedi de dype sporene). Det andre var å finne et design hvor de lyse og hvite perlemorbitene kommer til sin rett. Videre produksjon vil vise om jeg lykkes med det siste. 

Nå starter produksjonen av serien "VAK" i ulike kombinasjoner. Jeg gleder meg.