Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Kur for vårlengt

Anette Skaugen GuldagerComment
amster18.jpg

Jeg har høylydt uttrykt at jeg elsker vinteren. Og det står jeg for...MEN...det betyr ikke at det kan komme streif av vårlengt over meg også. Særlig når vi begynner på måneden mars og våren er mer innenfor rekkevidde. 

amster21.jpg

Da kan jeg fort misunne dem som har veksthus som de kan plante og så i og fremskynde våren her i kalde nord. Det er en drøm jeg kanskje får realisert en gang.  Og jeg kan misunne dem som har mange, sørvendte vinduskarmer de kan fylle med vekster. Hos meg vender alle mot nord, og mange vinduer har jeg heller ikke. 

amster22.jpg

Derfor drømmer meg heller tilbake til vårt besøk i Botanisk hage i Amsterdam - Hortus Botanicus - for noen uker siden . Er du i nærheten av en botanisk hage - ta en tur innom, og jeg lover deg bøttevis med inspirasjon og naturglede! 

amster24.jpg

Jeg har ikke besøkt så mange botaniske hager (ennå) men liker kombinasjonen av hagebruk, historiske og kulturhistoriske elementer, linken til medisin, forskning og kunnskap, og alle vakre bygningsmessige detaljer. 

amster17.jpg

I dag snør det og brøytekantene er høye fortsatt. Men i går leste jeg at under snøen ligger hvitveis og blåveisknoppene store og klare til å blomstre om en måned eller to. Det gir litt glede det, å tenke på det livet under snøen...

amster14.jpg

Jeg legger mere ved i ovnen og stikker føttene i tøflene. Og gleder meg kraftig til våren som vi fortsatt har foran oss i sin helhet...!