Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

I de voksnes påskeegg

Anette Skaugen GuldagerComment

Haren har vært her med påskeegg! Til de voksne også! Her kommer to oppskrifter på påskegodt med minimalt med sukker og karbohydrater. 

bunty 6.jpg

Bountybars

0,5 dl tagatesse, 0,5 dl sukrin, 1 ts vaniljesukker (hvis du vil) 50 gam kokosfett med lukt, 1 dl kremfløte, 1 dl av den tykkeste delen av kokosmelk, 250 g revet kokosmasse og 100 g mørk sjokolade (minst 70 %).

Smelt kokosfett, tagatesse og sukrin på middels varme i en kjele til det er flytende. Rør undervegs. Ta av varmen. Ha i fløten og kokosmelken og rør til alt er blandet. Rør så inn kokosmassen til den får en ganske tykk, fast konsistens. Prøvesmak og konstater at dette kommer til å bli knakende godt når det blir ferdig. Trykk ut blandingen i en brødform kledd med bakepapir (blir ca 2 cm høyt) og sett i kjøleskapet. Vokt det så ingen spiser opp blandingen før den blir kald.

Løft bakepapiret ut av brødformer  og over på en fjøl. Nå er det lett å skjære den opp i ruter på ønsket størrelse, ca 2,5 x 4 cm kanskje? Smelt sjokoladen i vannbad sammen med en teskje smør eller kokosfett og kanskje en dæsj kanel? Bruk en gaffel eller pølseklype og dypp en og en bit kokosmasse i den flytende sjokoladen og løft tilbake på bakepapiret. Det gjør ikke noe om de ikke blir så pene. De smaker digg uansett. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stiv og vær fornøyd med deg selv. Dette er gode greier.

Nøtter i sjokolade

Smelt en plate 100 g sjokolade sammen med en teskje kokosolje og kanskje en klatt smør? Litt kanel kan du også ha i hvis du vil. Mål opp 5 dl ulike nøtter og rør inn i blandingen. Stryk ut på bakepapir og sett kaldt. Skjær opp i biter og ferdig! Jo mørkere sjokolade du tar - jo større er sjansen for at det ikke blir spist opp med en gang. 

bounty1.jpg