Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Kunstdager i Sandefjord

Anette Skaugen GuldagerComment
kurbadet 2.jpg

I helga fikk jeg gleden av å være med på et helt nytt initiativ i Sandefjord. Et nytt initiativ i et gammelt, ærverdig hus! Sandefjord kurbad ligger midt i byen og oser av historie og snekkergleder. Denne helga ble de to store salene og mere til fylt opp av 30 ulike utstillere innen bilde og ulikt kunsthåndverk. Det ble en frodig og fargerik helhet med mange inntrykk.

kurbad.jpg

Bygningen er fra 1899 og er en av Europas største trebygninger. I dag drives den av en stiftelse og har fullt opp av arrangementer, fra selskaper til sjakk-turneringer og altså…kunstutstillinger. Det er artig å prøve å se for seg livet i disse helsebringende badeanstaltene som ble etablert på 1800 tallet. Bad i gytje, svovel og saltvann - samt sjøvann - ble foreskrevet pasienter på største alvor. Selveste Henrik Ibsen fikk visstnok også behandling der. Som den svorne badenymfe jeg er er jeg sikker på at det hadde god effekt for støvete byfolk å komme seg ut til kysten.

kunstdager 5b.jpg

Disse to supre damene er drivkreftene bak Sandefjords første kunsthager. Keramiker Rita Lysebo Egren (til venstre) og billedkunstner Unn Holvik Stenersen driver et fint, lite galleri på samme området. Sjekk ut “Galleri Brown” hvis du er i byen. Det er Ritas flotte keramikk som er avbildet på første bildet i denne posten.

kunstdager 6.jpg

Hva var vel et sted uten sine ildsjeler? At de to orker å dra i gang et slikt arrangement gav så mye glede og energi til så mange mennesker denne helga. Det var kafe og konsert og små kurs og masse aktivitet både lørdag og søndag. Jeg må bare si tusen takk for at jeg ble invitert med! Dere hadde virkelig laget et flott arrangement!