Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Påskefrokost

Anette Skaugen GuldagerComment

Påskeferien - kanskje den aller beste av høytidene? Bedre enn jul? I allefall like god. Vi har et par oppskrifter som er obligatoriske til påske her i huset. Begge er superenkle og passer like godt hele året. Men altså - ekstra gode til påske. 

IMG_7279.JPG

Nøttebrød 

6 egg, 1 ts salt, 1 dl smeltet meierismør, 120 g mandler, 120 g valnøtter, 120 g sesamfrø, 120 g linfrø, 120 g hasselnøttkjerner, 120 g solsikkekjerner. 

Sett ovnen på 170 grader. Pisk eggene lett sammen. Ha i de øvrige ingrediensene og bland godt. Hell i en bakepapirkledd brødform på 1,5 liter og stek på nederste rille i 50 minutter. Avkjøl 10 min i formen etter steking. Deretter på rist. Oppbevar det ferdige brødet i et håndkle i kjøleskapet. Det holder seg leeenge....

Eggesalat

Hos oss er det pappa som er sjef for eggesalaten. Han har ikke akkurat fast oppskrift. Den blir aldri helt lik to ganger, men alltid god. Hardkok 4 - 6 egg. Skrell dem og hakk dem smått. Ha i maiskorn, og finhakket løk eller purre etter hva du liker best. Vær litt forsiktig med løken. Den blir sterkere over tid. En halv løk holder til 6 egg synes vi. Bland inn ca 1 pakke ekte majones til salaten blir passe kremete. Blir den litt tørr kan du ha i en spiseskje melk eller to. På ferskt brød eller rundstykker er den en slager! 

IMG_7280.JPG

Begge disse oppskriftene funker fint som kosemat for oss voksne som prøver å redusere inntaket av sukker, mel og karbohydrater. Vi gjør unntak i feriene, men med disse oppskriftene er karbonivåene uansett minimale. 

Kos deg!