Anette Skaugen Guldager

Smykker for havfolk

Farris bad - nordens vakreste?

Anette Skaugen GuldagerComment

Du har kanskje skjønt det - jeg ELSKER vann! Kaldt eller varmt, dypt eller grunn, ute eller inne - jeg får alltid lyst til å legge meg uti. Det er noe med følelsen av å flyte som jeg kunne skrevet side opp og side ned om… Hva som skjer i muskulatur og luftveier i glovarme badstuer…og oppfriskningen av kalde avrivninger. Det kjennes bra på så mange måter. Det får meg til å føle meg så levende og frisk!

spa 7.jpg

Etter snart 20 års ekteskap har min kjære fått med seg dette - så julegaven til meg i år ble altså en helg på Farris bad i Larvik. Vi bor bare en halvtimes kjøretur unna og har likevel aldri vært der. Nå var det på tide.

badevann.jpg

Å oppsøke slike helsebringende badeanstalter er en gammel skikk med røtter tilbake til 1100 tallet. For meg er denne luksusen og egenpleien besnærende. Samtidig føles det litt skamfullt å bruke tid og penger på seg selv på denne måten. Jeg er vant til kalde sjøbad og ellers badekaret mitt - helst etter en utmattende arbeids- eller treningsøkt. Når jeg setter besøket inn i en historisk sammenheng får jeg følelsen av å være med på noe kulturelt. Det hjelper. (Dessuten var det spart opp gave fra to juler altså…:))

spa 3.jpg

Etter en helg i himmelen må jeg bare anbefale alle å ta turen hit. Med den lokale bergarten Larvikitt som hovedelement er det virkelig en kulturopplevelse å besøke Farris bad! Anlegget består av mange ulike kilder og basseng, badstuer og dampbad av ulikt slag. Flere ganger om dagen er det ulike sauna-ritualer man kan bli med på uten tillegg i prisen. Disse er virkelig en opplevelse som er verdt å få med seg - alle sammen! Skrubbritualet er helt ubeskrivelig. Jeg kommer til å huske det leeenge! Vi bestillte en massasje med varme stener i tillegg - men du får en flott opplevelse bare av å være i badeanlegget.

spa 6.jpg

Noe av det beste med badet er at det ikke lukter så sterkt av klor. Hygienekrav er kjempestrengt her og - jo mindre tekstiler og badetøy folk drasser med seg ut i vannet - jo renere blir badet! Så her gjelder det å ikke være så veldig sjenert og bare gi seg hen til vann, varme og helse. Alleslags mennesker bruker dette badet. Unge og gamle, smale og runde. Tør du? Ja! Du må!!!

PS: Å ta bilder i anlegget er strengt forbudt. Disse bildene fikk jeg lov å ta i samarbeid med personalet grytidlig før anlegget åpnet. Tusen takk for det og for all annen glimrende service på oppholdet.


Les mer om Farris bad: https://farrisbad.no

Les mer om spa her: http://www.indigovelvære.no/?page_id=711

Les mer om Larvikitt her: https://no.wikipedia.org/wiki/Larvikitt